Bomans knapriga råraka är en uppskattad klassiker sedan urminnes tider och den har alltid funnits på vår meny. Vid många tillfällen har vi försökt ta bort den och det blir alltid ramaskri bland våra gäster.
Så hur får man dem då så krispiga och gyllengula?
Tyvärr finns det inga genvägar och det finns inget man kan förbereda innan.
Det är bara pinfärska råvaror som gäller.
4 pers
Ingredienser
300 g skalad mandelpotatis
150 g hängd Kalixlöjrom
1 stor rödlök, finhackad
2 dl smetana
1 kruka dill
1 citron
rapsolja
2 tsk salt
50 g smör
Gör så här
Riv den skalade mandelpotatisen på den grova sidan av ett rivjärn. Tillsätt lite salt med potatisen.
Hetta upp rapsolja i en stekpanna (oljan bör täcka botten med någon millimeter).
Stek rårakan och tillsätt smöret efter att du vänt den i pannan.
Rårakan är färdig när den har fått en gyllene färg. Ta upp och låt den rinna av över ett galler eller på rikligt med hushållspapper.
Servera med Kalixlöjrom, finhackad rödlök, en klyfta citron och smetana.
Garnera med dill.
Smaklig måltid!