Familjen Boman har ägnat sig åt gästgiveri i flera generationer.
Det hela började med Stina Boman på Bomans Matsalar i Nyköping under 30-50-talen.
Klassiskt, rent och mycket väl tillagat är vår matfilosofi. För oss är en Toast Pelle Janzon på högklassig oxfilé och Kalixlöjrom något av det bästa vi kan erbjuda våra gäster. Gammelmormor Stina Bomans stora köttbullar med potatismos och rårörda lingon har tillagats på samma sätt sedan Bomans Matsalars tid.
I den mån det är möjligt använder vi oss av ekologiska och närproducerade råvaror.
En förutsättning är dock att de håller den höga nivå vi vill ha.
Välkommen till bords
Kristin Boman
23/12
12.30 – 14.30, 18-21
Julafton
12.30 – 14.30, Från 18 Skaldjursplatå, måste förbokas
25 och 26/12 stängt
27/12
12.30 – 14.30, från 18 Happy Friday, måste förbokas
28/12
12.30 – 14.30, 18-21
29/12 stängt
30/12
12.30 – 14.30, 18-21
31/12
12.30 – 14.30, från 18 Nyårssupé, måste förbokas
1 och 2/1 stängt
3 och 4/1
12.30 – 14.30, 18 – 21
5/1
13.30 – 16.00 Afternoon tea, måste förbokas
18-21
6/1 stängt
Måndag – fredag
Lunch 12 – 14
Middag 18-21
Lördag
Lunch 12.30-14.30
Middag 17.30-21.00
Måndag – lördag 14-21
Personligen har jag alltid älskat att hänga i en bra hotellbar. Det finns några riktigt härliga som har etsat sig fast hos mig. Bamboo Bar på Oriental Hotel i Bangkok, The Hemingway Bar på Ritz i Paris… listan kan göras lång.
Välkommen till vår alldeles egna hotellbar The Twin Bar.
För oss har vinet alltid haft en viktig plats. Ett gott vin förhöjer och kompletterar en maträtt på ett fantastiskt sätt. Se vilka viner vi har vi vår källare just nu.
Fotografier ur boken Observations by Fredrik Etoall ställs ut på Bomans Hotell fram till juni 2025.